Kooklessen “Ateliers Tour&Taxis”

De historische site van Tour&Taxis in Brussel host onze nieuwe locatie voor uw privé of professioneel evenement en ons nieuwe concept van kooklessen. Een prachtige ruimte van 400m² flexibel en multifunctioneel binnen de Entrepôt Royal met een capaciteit van 280 personen.

Kooklessen

Wij bieden kooklessen voor amateurs en professionals, het organiseren van seminars, persconferenties, bedrijfsfeesten en incentives en cateringdiensten on-site of mee te nemen. Onze chefs en teams geven hun visie op de hedendaagse keuken uit en laten hun passie voor koken ontdekken.

Kooklessen

Om te beginnen ontvangen wij u in de bar met een aperitief. Vervolgens nodigen wij de gasten uit om naar beneden te gaan waar onze kookeilanden zijn. De chef geeft un uitleg van het te maken menu waarna wij de groep verdelen over de verschillende eilanden.

Nadat de voorbereidingen zijn afgerond gaat eenieder aan tafel waarna groep per groep de gerechten worden afgemaakt en opgedient Wij serveren de aangepaste wijnen bij de gerechten

Tortellinis gerookte Fontina
Crème soep van doperwten, gecaramelliseerde kleine uitjes, granny, bladsla, limoen, basilicum

Gaspacho van tomaten en aardbeien
Iberico ham, basilicum, croûtons

Zalm Salma
Cocktail van sinaasappel-meloen-citroengras-gember, rode ui, mint, koriander

Nobashi Garnaal
Caesar salade, Zomer truffel, Parmezaanse kaas, champignons, kwartelei

Kreeft
Bloemkool, Vadouvan, amandelen, kokos

Cabillaud geflambeerd met saké, ganzenlever
Consommé van gelakte eend, lente ui, black fungus, Timut peper

Sint-Jakobsschelp
Gaspacho van oesters, Kaviaar, zwarte radijs, hazelnoot

Langoustine geflambeerd met Auchentoshan
Kanstanje soep, Uda peper, bospaddestoelen

Gebakken Eekhoorntjesbrood
Iberico ham, Piémont hazenoot, olijf, Parmezaanse kaas, Barolo, rucola salade

Sint Jakobsschelp
Boter purree van Ratte aardappel, krokantje van gevogelte, eiercrème, radijs

Carpaccio van Sint Jakobsschelp
Gebakken ganzenlever, eekhoorntjes brood, granny, vinaigrette met notenboter

Noordzee tong, witte duinasperges
Grijze garnalen, mousseline van notenboter

Zeebaars filet
Boter met jus van schelpen, pepers en gefrituurde knoflook, geconfijte paprika, krokante venkel

Op de huid gebakken zeebaars
Water van tomaten, op smaak gebracht met citroen tijm, venkel, gegrilde courgette

Lam op twee manieren
Morilles, hart van romeinse sla, knoflook, jus, mosterd zaadjes

Melkkalf
Béarnaise van garnalen, paarse artisjok, groene asperges, ratte aardappel

Eend
Gyoza met ganzenlever, perzik, ijzerkruid, Timut peper, braadjus

Kabeljauw
Kokos Bouillon, ijzerkruid, combava, gember, edamame, daïkon

Gervogelte
Met kreeftvulling, Nantuasaus, kurk aardappelen

Black Angus Rundsvlees
Rode wijnsaus, beenmerg, geconfijte esjalot , jus, ratte aardappel

Anjou Duif
Ganzenlever en truffel vulling, geconfijte witlof, gebakken ratte aardappel

Hinde filet
Ganzelever, witlof « à l’orange » van Bachès, nougatine, poivrade drop saus, kaneel

Aardbeien, rabarber
Jasmin bloemen, granité van amandelen, joghurt

Soep van chocolade
Granité van koffie

Praline ‘‘Manon’’ herbewerkt
Schuimgebakje, praline, hazelnoot, witte chocolade

Ananas geemarinieerd met samba
Sorbet van exotisch fruit

Peer met romarijn
IJs van baslicum

Wij zijn uw partner! Neem contact op met onze medewerkers voor praktische informatie of gratis prijzen.

Les Ateliers Tour&Taxis - Cours de cuisine

Kooklessen voor amateurs en professionals