Kooklessen “Ateliers Tour&Taxis”
De historische site van Tour&Taxis in Brussel host onze nieuwe locatie voor uw privé of professioneel evenement en ons nieuwe concept van kooklessen. Een prachtige ruimte van 400m² flexibel en multifunctioneel binnen de Entrepôt Royal met een capaciteit van 280 personen.
Kooklessen
Wij bieden kooklessen voor amateurs en professionals, het organiseren van seminars, persconferenties, bedrijfsfeesten en incentives en cateringdiensten on-site of mee te nemen. Onze chefs en teams geven hun visie op de hedendaagse keuken uit en laten hun passie voor koken ontdekken.
Kooklessen
Om te beginnen ontvangen wij u in de bar met een aperitief. Vervolgens nodigen wij de gasten uit om naar beneden te gaan waar onze kookeilanden zijn. De chef geeft un uitleg van het te maken menu waarna wij de groep verdelen over de verschillende eilanden.
Nadat de voorbereidingen zijn afgerond gaat eenieder aan tafel waarna groep per groep de gerechten worden afgemaakt en opgedient Wij serveren de aangepaste wijnen bij de gerechten
Tortellinis gerookte Fontina
Crème soep van doperwten, gecaramelliseerde kleine uitjes, granny, bladsla, limoen, basilicum
Gaspacho van tomaten en aardbeien
Iberico ham, basilicum, croûtons
Zalm Salma
Cocktail van sinaasappel-meloen-citroengras-gember, rode ui, mint, koriander
Nobashi Garnaal
Caesar salade, Zomer truffel, Parmezaanse kaas, champignons, kwartelei
Kreeft
Bloemkool, Vadouvan, amandelen, kokos
Cabillaud geflambeerd met saké, ganzenlever
Consommé van gelakte eend, lente ui, black fungus, Timut peper
Sint-Jakobsschelp
Gaspacho van oesters, Kaviaar, zwarte radijs, hazelnoot
Langoustine geflambeerd met Auchentoshan
Kanstanje soep, Uda peper, bospaddestoelen
Gebakken Eekhoorntjesbrood
Iberico ham, Piémont hazenoot, olijf, Parmezaanse kaas, Barolo, rucola salade
Sint Jakobsschelp
Boter purree van Ratte aardappel, krokantje van gevogelte, eiercrème, radijs
Carpaccio van Sint Jakobsschelp
Gebakken ganzenlever, eekhoorntjes brood, granny, vinaigrette met notenboter
Noordzee tong, witte duinasperges
Grijze garnalen, mousseline van notenboter
Zeebaars filet
Boter met jus van schelpen, pepers en gefrituurde knoflook, geconfijte paprika, krokante venkel
Op de huid gebakken zeebaars
Water van tomaten, op smaak gebracht met citroen tijm, venkel, gegrilde courgette
Lam op twee manieren
Morilles, hart van romeinse sla, knoflook, jus, mosterd zaadjes
Melkkalf
Béarnaise van garnalen, paarse artisjok, groene asperges, ratte aardappel
Eend
Gyoza met ganzenlever, perzik, ijzerkruid, Timut peper, braadjus
Kabeljauw
Kokos Bouillon, ijzerkruid, combava, gember, edamame, daïkon
Gervogelte
Met kreeftvulling, Nantuasaus, kurk aardappelen
Black Angus Rundsvlees
Rode wijnsaus, beenmerg, geconfijte esjalot , jus, ratte aardappel
Anjou Duif
Ganzenlever en truffel vulling, geconfijte witlof, gebakken ratte aardappel
Hinde filet
Ganzelever, witlof « à l’orange » van Bachès, nougatine, poivrade drop saus, kaneel
Aardbeien, rabarber
Jasmin bloemen, granité van amandelen, joghurt
Soep van chocolade
Granité van koffie
Praline ‘‘Manon’’ herbewerkt
Schuimgebakje, praline, hazelnoot, witte chocolade
Ananas geemarinieerd met samba
Sorbet van exotisch fruit
Peer met romarijn
IJs van baslicum
Wij zijn uw partner! Neem contact op met onze medewerkers voor praktische informatie of gratis prijzen.